گروه تخصصی راه اندازی فست فود و کافی شاپ IRANHFC

بهداشت محیط آشپزخانه

21/11/2016 0

هر محیطی که با غذا سروکار دارد یکسری موارد جهت بهداشت محیط آن باید رعایت شود که موارد زیر شامل آن می شود:

۱- کارکنان باید دارای کارت بهداشت با تاریخ مشخص باشند.

۲- کارت بهداشت باید در معرض دید قرار گیرد.

۳- کارکنان موظفند در کلاس های آموزشی که از سمت ادراه بهداشت گذاشته می شود شرکت نمایند.

۴- کارکنان موظفند ناخن ها،موی سر و صورت خود را کوتاه نمایند.

۵- کارکنان باید لباس و کلاه تمیز و رنگ روشن استفاده کنند.

۶- کارکنان باید قبل از شروع کار دستان خود را با آب و صابون شستشو دهند.

۷- برای خشک کردن دستها از دستمال کاغذی و یا دست خشک کن برقی استفاده شود.

۸- کارکنان باید وسایل شخصی خود را در کمد انفرادی نگهداری کنند.

۹- کارکنان باید در هنگام آماده سازی،طبخ و توزیع غذا از دستکش استفاده کنند.

نکات بهداشتی محل پخت و پز

۱- محل پخت و توزیع باید از مکان های آلوده دور باشد و شرایط پخت به گونه ای باشد که برای قسمت های مجاور مزاحمتی ایجاد ننماید.

۲- فضای پخت و توزیع باید به گونه ای باشد که با تعداد کارکنان و حجم کار تناسب داشته باشد تا کار طبخ غذا براحتی انجام شود.

۳- سقف باید به رنگ روشن و بدون ترک خوردگی باشد.

۴- کف محل پخت باید صاف،بدون ترک خوردگی،دارای شیب مناسب و قابل شستشو باشد.

۵- درهای ورودی و خروجی باید از نوع خود بسته شو و کلیه درها به توری ضد زنگ مجهز باشد.

۶- ساخت درها و پنجره ها باید طوری باشد که از ورود حشرات به داخل محیط جلوگیری به عمل آید.

۷- روشنایی محل پخت باید به نحو مطلوب تامین گردد.

۸- طبق دستورالعمل اداره بهداشت کلیه اماکن،مراکز و کارگاه ها باید دارای سیستم جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب مورد تائید مقامات بهداشتی باشند.

۹- محل پخت باید دارای تهویه مناسب بوده باید دارای تهویه مناسب بوده و بروی اجاقها هود نصب گردد.

۱۰- آشپزخانه باید به سیستم گرمایشی و سرمایشی مجهز باشد.

۱۱- چیدمان و نگهداری ظروف باید به گونه ای باشد که خطر سقوط وجود نداشته باشد و مزاحمتی برای رفت و آمد ایجاد نکند.

۱۲-حتماَ جعبه کمک های اولیه و وسایل اطفا حریق در فست فود خود نصب نمائید.

۱۳- استعمال دخانیات در آشپزخانه ممنوع می باشد.

۱۴- بازرسین بهداشت در صورت مشاهده و تشخیص مواد غذایی فاسد شده آن مواد را غیرقابل مصرف اعلام کرده واقدام به انهدام موارد مذکور خواهند نمود.

گروه iranhfc در تلاش است تا با در اختیار گذاشتن اطلاعات و تجربیات موفق خود شما را جهت راه اندازی فست فود موفق همراهی نماید.

برچسب‌ها,