چیدمان تجهیزات فست فود

چیدمان تجهیزات فست فود

08/10/2016 0

 چیدمان تجهیزات فست فود :

نحوه چیدمان تجهیزات آشپزخانه فست فود بسیار اهمیت دارد و شیوه های گوناگونی برای طراحی اینگونه آشپزخانه ها وجود دارد.

وقتی کمی در مورد طراحی و نحوه چیدمان آشپزخانه فست فود فکر می کنیم عوامل مهمی را باید در اینگونه طراحی ها نیز در نظر بگیریم.

چیدمان تجهیزات فست فود | راه اندازی فست فود | تجهیزات فست فود | طراحی دکوراسیون فست فود

چیدمان تجهیزات فست فود | راه اندازی فست فود | تجهیزات فست فود | طراحی دکوراسیون فست فود

فضای کافی در فست فود | فضای سالن غذاخوری در رستوران | تناسب فضای مناسب با رضایت مشتری

در فست فود و رستوران داشتن یک سالن غذاخوری برای مشتریان از اهمیت بالای برخوردار است. باید بگوییم که این موضوع برای رستوران خیلی بیشتر از فست فود اهمیت دارد. زیرا رستوران جایی است که اکثر مردم سعی می کنند با خانواده خود به آن جا رفته و در فضایی دلنشین بنشینند و ایجاد آرامش کنند.

چیدمان تجهیزات فست فود | راه اندازی فست فود | تجهیزات فست فود | طراحی دکوراسیون فست فود | فضای کافی در فست فود

چیدمان تجهیزات فست فود | راه اندازی فست فود | تجهیزات فست فود | طراحی دکوراسیون فست فود | فضای کافی در فست فود

رفت و آمد آسان کارمندان به آشپزخانه | عدم اختلال نظم آشپزخانه | افزایش راندمان کاری و تحویل سریع سفارشات

آشپزخانه های فست فود و رستوران باید بگونه ای طراحی شوند که اجازه ی رفت و آمد آسان به کارکنانی که مسئول تحویل سفارشات مشتری هستند را بدهد. و هیچ گونه اختلال ، بی نظمی و برخوردی در حین این عبور و مرور رخ ندهد.

داشتن همچین فضای مناسبی در آشپزخانه های فست فود و رستوران این مزیت را دارد که در اوج شلوغی فست فود و رستوران رفت و آمد آسان تر شده و باعث بالا رفتن راندمان کاری در پخت ، تحویل سفارشات مشتری می گردد.

هرچه مشتری از زمان تحویل سفارش خود و همچنین کفیت غذای درخواستی بیشتر رضایت داشته باشد به تبع آن سود بیشتری نصیب مدیر رستوران یا فست فود می گردد.

 

بهداشت | قوانین اداره بهداشت برای فست فود | چگونگی تجهیزات فست فود طبق نظر اداره بهداشت

اداره بهداشت جمهوری اسلامی ایران قوانین و مقررات خاصی را برای راه اندازی فست فود و رستوران در کشور وضع نموده است.

به عنوان مثال این اداره برای فست فود ها و رستوران ها این قانون را وضع نموده که سینک ظرف شویی آن ها باید حداقل دو لگنه باشد. یا فاصله موجود بین دستگاه یخ ساز و فاضلاب کف آشپزخانه حداقل می بایست چیزی در حدود ۱۸۲ سانتیمتر باشد.

 

ارگونومی | تئوری ارگونومی | نسبت ارگونومی با آشپزخانه صنعتی

هرچقدر کارکنان موجود در فست فود برای انجام وظیفه ی محوله به آن ها مراحل و زمان کمتری را طی کنند به نفع آن فست فود خواهد بود. در آشپزخانه ها صنعتی که به صورت ارگونومیک طراحی شده باشند کارمندان موجود در آن شرکت تمامی کارهای خود را بدون کوچکترین چرخیدن و خم شدن و دست دراز کردنی را انجام می دهند.

در آخر به این نکته هم می توان توجه داشت که ارگونومی در یک فست فود یا رستوران به نسبت انجام صحیح آن می تواند میزان آسیب ها ، ناراحتی ها و خستگی در آشپزخانه را کاهش دهد.

آشپزخانه ارگونومیک | راه اندازی فست فود | تجهیزات فست فود | دکوراسیون فست فود

آشپزخانه ارگونومیک | راه اندازی فست فود | تجهیزات فست فود | دکوراسیون فست فود

بهره وری از انرژی | بهره وری انرژی در آشپزخانه ی صنعتی | تناسب بهره وری با صرفه جوی

در طراحی و چیدمان تجهیزات فست فود در یک آشزخانه صنعتی باید به این نکته توجه داشت که میزان بهره وری باید جزء اولین و مهترین مواردی باشد که به آن توجه می گردد.

بهره وری مناسب در انرژی باعث می گردد صرفه جوی در میزان هزینه مالی مصرف شده و هزینه های آب ، برق و گاز گردد.

برای بالا بردن راندمان و افزایش بهره وری و کاهش میزان مصرف انرژی ، سعی گردد تجهیزات پخت و پز در مکانی قرار گیرند که هود نصب شده در آشپزخانه در آن جا باشد.

 

چیدمان تجهیزات آشپزخانه فست فود | حس مشتریان به چیدمان تجهیزات آشپزخانه فست فود|مشاهده طرز پخت و پز

اگر از بوی غذا پیچیده شده در سالن غذاخوری بگذریم نوع چیدمان تجهیزات آشپزخانه فست فود می تواند نظر مشتری را به خود جلب کند و در آن حسی نسب به فست فودی که به آن مراجعه نموده ایجاد می کند.

 

انعطاف پذیری آشپزخانه فست فود | طراحی و چیدمان مناسب تجهیزات آشپزخانه فست فود | نظافت تجهیزات

همانگونه که می دانید و ما هم به شما گفته ایم یک آشپزخانه صنعتی باید دارای میزان انعطاف پذیری بالا در نوع طراحی و چینش تجهیزات خود باشد. به طوری که وقتی بخواهیم تجهیزات درون آشپزخانه را نظافت کنیم به راحتی این کار انجام گیرد و هیچگونه مشکل خاصی برایمان صورت نگیرد.

انواع چیدمان تجهیزات فست فود|فضای آشپزخانه فست فود|تناسب چیدمان تجهیزات فست فود با صرفه جوی انرژی

 

۱- چیدمان به سبک ارگونومیک »»

اینگونه از چیدمان ها به اینگونه هستند که مناسب ترین و راحت ترین حالت ممکنه را برای آشپز و کارکنان موجود در آشپزخانه فست فود ایجاد نماید. هرچند شاید این کار از لحاظ مصرف انرژی و هزینه صرف شده برای آشپزخانه فست فود مقرون به صرفه نمی باشد و اهمیت خاصی به آن در اینگونه چیدمان تجهیزات صورت نمی گیرد ، اما سرعت کار را در آشپزخانه بالا می برد و زمان تحویل سفارشات مشتریان را کاهش می دهد. مانند قرار گرفتن یخچال در کنار سرخ کن زیرا اگر اینگونه باشد برای سرخ کردن سیب زمینی یا مرغ خیلی سریع به این مواد دست رسی داشته و سفارش سریعتر آماده می گردد.

 

۲- چیدمان به سبک خط تولید ( مونتاژ ) »»

معمولا اینگونه چیدمان ها مخصوص رستوران ها یا فست فودهای است که غذاهای مشابه به میزان بالا در خط تولید خود فراهم می کنند. در اینگونه از چیدمان های تجهیزات آشپزخانه فست فود ، تجهیزات متناسب به نیاز در کنار هم قرار می گیرند و قسمت های مختلف دستگاه ها در اینگونه چیدمان بصورت معمول در یک خط  یا متصل به هم قرار می گیرند. برای مثال در یک فست فود یا رستورانی که میزان سفارش پیتزا آن بسیار زیاد است به صرفه می باشد که اینگونه تجهیزات آشپزخانه فست فود خود را چینش کند در ابتدا یخچال که پنیر پیتزا در آن نگهداری می گردد سپس خط شکل دهی خمیر پیتزا و بعد از آن اماده سازی رو پیتزا با سس ، پنیر و .. و بعد از آن هم داخل فر قرار داده تا در نهایت پیتزا مورد نظرمان آماده گردد.

 

۳- چیدمان به سبک منطقه ای ( ناحیه بندی ) »»

در اینگونه از چیدمان ها سعی می شود آشپزخانه صنعتی را به چند قسمت تقسیم کنند. به طور مثال یک قسمت مختص آماده سازی غذا باشد، یک قسمت برای پخت و پز، قسمت های دیگر را برای یخچال و فریزر و قسمت های دیگر برای کارهای بهداشتی و تمیزکاری قرار می دهند. شاید چندین بلوک در یک قست فود ایجاد گردد شایدم تنها دو بلوک ایجاد گردد. این کار کمک به خصوصی در پخت و پز و مهمتر از همه باعث جلوگیری انتقال آلودگی از ناحیه ای به ناحیه دیگر می گردد.

 

چیدمان به سبک جزیره ای »»

اصولا در این نوع از چیدمان تجهیزات فست فود ( قسمت اصلی تجهیزات ) در مرکز آشپزخانه قرار می گیرد و مکان آماده سازی مواد غذایی و ذخیره سازی مواد تهیه شده و انتقال مواد غذایی آماده شده به مشتریان در کنار و اطراف دیواره بیرونی قرار می گیرد.

این نوع از چیدمان شباهت خاصی به چیدمان منطقه ای ( ناحیه بندی ) دارد. با این تفاوت که بخش اصلی تجهیزات در این نوع چیدمان در مرکز آشپزخانه فست فود قرار می گیرد

 

نحوه ی چیدمان تجهیزات آشپزخانه فست فود

برچسب‌ها, , , , , , , , , , ,