انواع فر پیتزا | انتخاب فر پیتزای مناسب

انواع فر پیتزا | انتخاب فر پیتزای مناسب

Categories: راه اندازی فست فود

عموما تمام پیتزا فروشی ها و فروشگاهای زنجیره ای و … که پیتزا تولید می کنند ، نیاز به نوع خاصی از انواع فر پیتزا برای تهیه پیتزای مورد نظر خود را دارند تا بتوانند نیاز مشتریان خود را رفع نماییند .
هر فر پیتزا به منابع مختلفی برای تامین توان مورد نظر خود نیاز دارد و زمان پخت در هر کدام از آن ها متفاوت می باشد .

انواع فر پیتزا

۱- فر پیتزا ریلی ( فرکانوایری)    

       ۲- فر پیتزا آجری      

     ۳- فر پیتزا طبقه ای    

       ۴- فر پیتزا کنوکسیونی 

فر پیتزا ریلی ( فرکانوایری  conveyor )

انواع فر پیتزا | انتخاب فر پیتزای مناسب

اینگونه فرها یکی از آهسته ترین  انواع فر پیتزا موجود برای پخت پیتزا می باشند .

که در آن پیتزا در یک محفظه پخت روی یک نوار نقاله کشیده می شود. این فر ریلی بسیار مجهز بوده و توانایی آن را دارد که بهترین نوع پیتزا را در زمان اندکی برای شما پخت کند.

در ضمن باید به این نکته نیز اشاره نماییم که ، هوای گرم پس از پخت بازیابی می گردد، که از این راه مصرف انرژی به حداقل خود رسیده لذا انواع پیتزا ها و خمیر پیتزا ها ، اسپاگتی ها و… به طور کامل و به خوبی در آن پخته می شوند.

فرهای ریلی برای رستوران ها و فست فودهای کوچک که مشتریان آنان بیش از اندازه زیاد نباشند مناسب است .

روش حرارت دهی فر ریلی :

دستگاه های فول سایزاین مدل از هوای اجباری برای حرارت دهی بصورت یکنواخت استفاده می کنند و مدل های کوچکتر این دستگاه ( رو میزی ) از حرارت تابشی برای پخت درست و یکنواخت پیتزا استفاده میکنند.

دمای پخت :

معمولا طبق مطالعات و تجربه ی بدست آماده بهترین و مناسب ترین دمای ممکن برای پخت یک پیتزا در این فرها در دمایی بین ۲۰۰ تا ۳۱۵ درجه سانتی گراد می باشد .

زمان پخت :

در این دستگاه ها اگر دما روی ۲۵۰ تا ۲۷۰ درجه سانتی گراد تنظیم گردد . پیتزا ظرف مدت ۴ الی ۶ دقیقه درست می گردد .

باید این نکات را نیز متذکر شویم که این فرها به دلیل اینکه هیچگونه طبقه یا قفسه سنگی برای حرارت دهی ندارد به زمانی برای گرم شدن از قبل نیاز ندارد و نیز از آنجایی که این فرها به صورتی کار می کنند که پیتزا از هوای اجباری یا المنت های حرارتی تاپشی عبور می کنند حرارت بسیار ناچیزی هدر می رود و به این دلیل به زمان جبران حرارتی نیاز ندارد .

فر پیتزا ریلی طرح زانولی یک نمونه از فر ریلی می باشد.

فر پیتزا آجری

یکی از انواع فر پیتزا است که یک کف اجاق و گنبد دارند که از آجرهای مقاوم ( که قابلیت تحمل فشار و حرارت بالا را دارند ) ساخته شده اند .

طراحی انواع فر پیتزا آجری از فرهای باستانی که در گذشته از آن برای پخت پیتزا استفاده می گردید الهام گرفته است.

این نوع از فرها به کمک سوخت چوب تغذیه می شوند که البته می توان از ذغال و گاز نیز برای آن ها استفاده کرد.

بعضی از افراد بر این باورند که فرهای آجری با سوخت چوب تنها را پخت یک پیتزای اصیل است .

در ضمن اینگونه فرها برای رستوران ها و فست فود هایی که بخواهند پیتزا با طعم و مزه اصیل طبخ کنند ایده آل است .

روش حرارت دهی فر آجری :

عباس حسینی

در فر آجری از ۳ روش

  ۱- جا به جایی 

۲- انعکاسی 

۳- رسانشی

  برای حرارت دهی استفاده می کنند. این فرها بدینگونه است که داخل گنبد جریان هوا را برای ایجاد حرارت جا به جا می کنند که حرارت از گنبد به خود پیتزا بازتاب کرده و کف اجاق نیز گرما و حرارت خود را به پوسته پیتزا می رساند .

دمای پخت :

دمای مناسب برای پخت پیتزا در اینگونه دستگاه ها دمایی بین ۳۵۰ تا ۵۴۰ درجه سانتی گراد می باشد .

زمان پخت :

معمولا فر زمانی که کاملا گرم و آماده استفاده باشد زمانی بین ۲ تا ۵ دقیقه آن هم بسته به ضخامت و تعداد پیتزا های در حال پخت برای درست شدن یک پیتزا زمان میبرد.

اینگونه فرها از چوب ، ذغال ، گاز برای حرارت دادن استفاده می کنند در ضمن باید به این نکته نیز توجه کرد که بعضی از دستگاه های سوخت چوب پشتیبان گازی نیز دارند .

درانواع فر پیتزا آجری نیاز داریم از قبل کوره گرم گردد ، که معمولا این گرم شدن در حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت زمان خواهد برد و طرز تشخیص گرم شدن کوره به اینگونه است که وقتی آجرهای که در داخل کوره مورد استفاده قرار گرفته اند به رنگ سفید یا شفاف در می آیند و یا جدیدا اکثر این مدل ها خود دارای دما خوان می باشند و یا از ترموتر مادون قرمز هم برای تشخیص دادن دما استفاده می گردد .

فر پیتزا طبقه ای :

iranhfc

فر طبقه ای با استفاده از حرارت تشعشی معمولی کار میکند و توسط فتیله ای که در پایین حفره آن قرار دارد این حرارت مورد نیاز تامین میگردد.

در اینگونه از فرها چند طبقه یا قفسه سنگی است که بر روی آن ها پیتزا مستقیما برای پختن قرار می گیرد وطرز کار آن اینگونه است که طبقه سنگی گرم شده و پوسته نان پیتزا را می پزد. بطوری که حرارت تابشی در حفره کم عمق، دستگاه بقیه مخلفات پیتزا را خواهد پخت.

نمونه الکتریکی اینگونه از فرها یک المنت حرارتی اضافی در بالای حفره فر دارند که به عنوان یک کباب پز نیزعمل می کنند، تا قسمت بالایی پیتزا را بپزد.

در هر دو نوع  گازی و الکتریکی دارای طبقاتی هستند که از کاشی های سرامیکی، سنگی یا آجری ساخته شده اند. در کنار فر پیتزای آجری ( چوب سوز ) می توان گفت جزء بهترین ها می باشد.

بطوریکه کسانی که می خواهند پیتزا با طعم و مزه اصیل درست کنند و امکان صرف هزینه و زمان زیادی را برای خرید و نگهداری فرهای آجری ندارند می توانند از اینگونه از فرها استفاده کنند .

روش حرارت دهی فر طبقه ای :

سنگ های پیتزا توسط یک فتیله حرارت می بینند و باعث پخت پیتزا می گردد و همچنین محفظه هم حرارت دیده و بدین ترتیب هم مخلفات پیتزا و هم پنیر آن با حرارت تابشی پخته و مورد استفاده قرار می گیرند .

دمای پخت :

در فر طبقه ای نیز به دمایی بین ۲۰۰ تا ۳۷۰ درجه سانتی گراد برای پخت پیتزا به صورت مناسب و درست نیازمند است .

زمان پخت :

در این فرها در دمایی حدود ۲۵۰ درجه سانتی گراد یک پیتزا به تنهایی حدود ۵ الی ۸ دقیقه طول می کشد تا آماده گردد و نیز باید متذکر شد که پخت به ضخامت و مخلفات به کارگیری شده در پیتزا هم بستگی دارد .

در فرهای طبقه ای قبل از پخت پیتزا نیاز دارد دستگاه به طور کامل قفسه های و طبقات آن گرم گردد که این کار چیزی در حدود ۱ ساعت به طول می انجامد.

فر پیتزا کنوکسیونی

 

هرچقدر زمان می گذرد و به جلو می رویم هزینه برای تولید و فراهم کردن تجهیزات بالاتر می رود که این باعث شده رستوران ها و فست فود ها به دنبال این باشند در هزینه های خود صرفه جویی نمایند.

که یک فر پیتزا کنوکسیونی هم زمان پخت و هم انرژی را کاهش میدهد. همچنین این فر پیتزاهایی را تولید می کند که در حد روش سنتی تهیه پیتزا می باشد .

اینگونه فر ها برای مکان های که فضای بسیار کمی دارند و می خواهند انرژی و هزینه ها را کاهش دهند و در عین حال یک محصول باکیفیت نیز تولید کنند یک دستگاه ایده آل است .

روش حرارت دهی فر کنوکسیونی :

در اینگونه فر ها در پشت آنان هوای داغ برای حرارت دهی کنوکسیونی یا جا به جایی به گردش در می آورند .

دمای پخت :

فرهای کنوکسیونی پیتزا در ۲۴۰ درجه سانتی گراد می پزند . که دمای کمتری نسبت به سایر فرهای پیتزاست. حرارت کنوکسیونی به این معنا است که دمای کمتری جهت پخت پیتزا مورد نیاز است و بدین ترتیب به صرفه جویی در هزینه و انرژی کمک می کند.

زمان پخت :

در این فرها بعد از رسیدن به دمای ۲۴۰ درجه سانتی گراد فر پیتزا کنوکسیونی یک پیتزا یا تمام ظرفیت پیتزایی خود را در ۵ الی ۷ دقیقه می پزد .

فر پیتزا کنوکسیونی هم دارای مدل برقی و هم گازی می باشد . در ضمن اینگونه از دستگاه ها طبقات فلزی سوراخ سوراخ دارند که به افزایش راندمان پخت و کاهش زمان و جبران حرارت ، کمک می کند .

انتخاب فر پیتزای مناسب برحسب فضا 

چند نکته برای انتخاب فر پیتزای مناسب برحسب فضایی که در اختیار دارید نیز اشاره میکنیم

فضای کم

باید این نکته را متذکر شویم که در بررسی های بعمل آمده و مشاهده شده در مقایسه انواع فرهای پیتزا که برایتان معرفی نموده ایم، فر پیتزای کنوکسیونی فضای زیادی اشغال نمیکند و یک فر کنوکسیونی چیزی در حدود ۲٫۴ تا ۱٫۷ متر مکعب جا را اشغال می کند و می توان نتیجه گرفت این فرها برای رستوران ها و فست فودهایی که از فضای بسیار کمی برخوردارند یک دستگاه اید آل می تواند باشد.

 برخی از آن ها حتی پهنای باریکی و در عوض ارتفاع بیشتری دارند تا بدین ترتیب فضای ارزشمند کف محیط برای تجهیزات یا وسایل دیگر آزاد بماند.

فضای متوسط

فرهای طبقه ای برای رستوران ها و فست فود های که فضای کم و متوسطی دارند یا قرار است تجهیزات دیگری هم در فضای موجود قرار دهند، مناسب هستند.

مسلما هم چیز بستگی به تعداد طبقات و اندازه های تک تک فرها دارد، اما ۴ فر ۴ طبقه ای می توان گفت فضایی معادل ۴٫۵۳ مترمکعب اشغال خواهد کرد .

اگرچه فضای اشغال شده توسط این نوع فرها به اندازه ی فر پیتزا ریلی است، اما روی هم قرار دادن آن ها باعث می شود فضای مورد نیاز و استفاده شما بیشتر عمودی باشد تا افقی.

فضای زیاد

فر ریلی نیز به فضای زیادی نباز دارد.  بطوریکه فضا برای نوار نقاله ها در ورودی و خروجی فر وجود داشته باشد .

لازم به ذکر است که بگوییم  اکثر فرهای ریلی آن قدر عریض هستند و میتوانند هم زمان ۲ دو پیتزای بزرگ را در کنار هم بپزند و این به این معناست که برای آن که فر ریلی را به راحتی در رستوران خود قرار دهید باید فضای نسبتا زیادی را در اختیار داشته باشید.

در واقع فضای مورد نیاز حدودا ۴٫۲۵ متر مکعب است. اگر رستوران و فست فودی دارید که دارای فضای زیادی می باشد ما به شما فر ریلی را پیشنهاد میکنم .

انتخاب فر پیتزا به نسبت حجم تولیدی 

تولید کم 

در فرهای کنوکسیونی نسبت تولید پیتزا در خروجی کم است. در اینگونه فرها معمولا ۳ الی ۵ سینی به ازای هر محفظه دارند که می توانند ا یا ۲ پیتزای ۳۵ سانتی را در هر قسمت خود جای دهند.

برای یک فر پیتزای کنوکسیونی معمولا ۵ الی ۷ دقیقه زمان می برد تا یک پیتزا بپزد.

این زمان بر حسب دما (حرارت) و تعداد پیتزاهای درون فر که همزمان با هم قرار داده شده اند، متغییر است.

همچنین، می توان گفت قسمتی از این دما در هنگام باز کزدن در فر هدر می رود، اما اکثر فرهای کنوکسیونی طوری طراحی شده اند که با این هدررفت مقابله کنند، تا بتوانند زمان بازیابی حرارتی را کاهش دهند.

فرهای پیتزای تجاری برای رستوران فست فودهایی که در اصلاح پیتزایی نیستند اما پیتزا هم جزو منوی آن هاست ایده آل است.

تولید متوسط :

در فرهای طبقه ای معمولا خروجی کمتری به نسبت فر ریلی دارا می باشند. به طوری که می توانند در هر طبقه ۴ الی ۶ پیتزا همزمان نگه دارند که در اینصورت زمان پخت پیتزا های درون فر نیز افزایش می یابد ( حدود ۵ الی ۹ دقیقه ) در ضمن این را هم باید گفت که پیتزاهی موجود در فر باید جا به جا شوند که همین امر شاید باعث گردد جای برای پیتزا دیگروجود نداشته و در ضمن زمان برای بازیابی حرارت از دست رفته هم از بین می رود .

فرهای آجری نیز از دو جهت شبیه به فرهای طبقه ای می باشند :

 آن ها فضای پخت محدود و زمان پخت آهسته تری نسبت به فر پیتزا ریلی دارند. باید این نکتنه را هم بگوییم که فرهای آجری بر خلاف فرهای طبقه ای تنها دارای یک سکوی پخت پیتزا می باشند.

 که دراین فضای احتمالا از فضایی که فر طبقه ای با یک طبقه فراهم می کند، بیشتر است. اما ممکن است لزوما با فضایی که فر طبقه ای ۵ الی ۶ طبقه ایجاد می کند ، متناسب نباشد. یک فر آجری معمولا می تواند ۱۰ الی ۱۲ پیتزا را همزمان در خود جای دهد و با ایجاد دمای مناسب برای نوع پیتزای که در حال پختن است می تواند یک پیتزا را کاملا در زمان کمتر از ۵ دقیقه بپزد.

این نکته را هم باید بگوییم که اگر آتش درون فر به خوبی حفظ شود زمان بسیار کمتری را برای بازیابی حرارتی از دست خواهیم داد.

تولید بالا :

اگر به فکر تولید بسیار زیاد هستید پس باید به فکر تهیه یک فر ریلی باشید تا بتوانید جواب گوی مشتریان انبوه خود گردید .

شرکت تجهیزات فست فود و رستوران  IRANHFC   با دارا بودن گروهی از مشاورین مجرب در زمینه فروش فر ریلی پیتزا تخصصی چندین ساله دارد و یکی از برترین تولید کننده ها و عرضه کننده اینگونه فرها می باشد.

در فر ریلی زمانی که پیتزا را بر روی نوار نقاله آن می گذارید، فر ریلی باقی کار را با کشیدن پیتزا از طریق یک دمای مشخص در سرعت تنظیم شده توسط شما انجام می دهد.

در برخی از مدل ها موجود از این فرها حتی دارای ۳ الی ۴ فر ریلی روی هم قرار گرفته ( چیده شده ) هستند تا سرعت پخت چندین برابر گردد. زمان کل پخت هم حداکثر ۴ الی ۶ دقیقه می باشد.

از آن جایی که پیتزاها از زیر یا درون المنت های حرارتی مخصوص  بطور پیوسته عبور می کنند، می توان گفت هیچ زمانی برای بازیابی حرارتی هدر نمی رود.