همه چیز درباره قهوه

همه چیز درباره قهوه

Categories: راه اندازی فست فود

قهوه، دانه خوراکی درختی از خانواده Coffea است که خاصیت محرک دارد. واژه انگلیسی کافی (Coffee) از نام این گیاه گرفته شده است. قهوه ۱۱ قرن است که در زندگی  ما وجود دارد و در تمام دنیا یکی از پر مصرف ترین نوشیدنی ها بعد از آب است. شروع افسانه ی کشف قهوه مربوط به یک بز کنجکاو است. چوپانی متوجه می شود که هنگامی که بزش گیاهی را می چرد بسیار فعال و پرانرژی می شود. پس از اینکه این موضوع چند بار تکرار می شود چوبان متعجب می شود و متوجه خاصیت قهوه می شود. روز جهانی قهوه برای اولین بار در سال ۱۹۸۳ از اطرف انجمن کافی شاپ های ژاپن تعیین وجشن گرفته شد. ۲۹ سپتامبر برای یادآوری وجود یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان، قهوه جشن گرفته می شود.
در ایران اولین بار در دوران صفویه قهوه در میان نوشیدنی ها جا باز کرد. رفت ‌و‌ آمد زائران ایرانی به حجاز و تجارت بین ایران و عرب عامل راه یافتن قهوه به ایران بوده است. در آن زمان در ایران قهوه نوشیدنی عمومی تمام مردم نبود و مخصوص درباریان بود. در دوران صفویه و قاجار در آبدار خانه های دربار انواع نوشیدنی ها مانند انواع شربت ها، عرقیجات و … را تهیه می کردند و به درباریان و مهمانان داخلی و خارجی عرضه می کردند. قهوه نیز به عنوان یک نوشیدنی جدید به آبدار خانه ی دربار راه باز کرده بود. اولین قهوه ‏خانه‏ ی عمومی در ایران در دوره ی صفویان و در شهر قزوین افتتاح شد. و در دوره ی قاجاریان، قهوه‏ خانه ها در شهرهای بزرگ گسترش یافتند. و کم کم قهوه خانه ها به بهترین ترین مکان عمومی برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح و سرگرمی تبدیل شدند. و شاعران نیز غروب‌ها در قهوه‌ خانه‌ها جمع می‌شدند و شعرهای تازه‌ی خود را می‌خواندند.
راه اندازی کافی شاپ
امروزه قهوه یکی از نوشیدنی های رایج در تمام جهان است. کشورهای آمریکا، آلمان و فنلاند به ترتیب بیشترین میزان مصرف قهوه را دارند. قهوه انواع مختلفی دارد که در ادامه برخی از انواع مختلف نوشیدنی قهوه معرفی می شوند.
قهوه تلخ: قهوه ی تلخ، قهوه ی دم کرده ای است که بدون شکر، شیر و دیگر مواد افزودنی مصرف می شود.
شیر قهوه: شیر قهوه، قهوه ای است که پس از تهیه ی آن، شیر و شکر به آن اضافه می کنند.
قهوه معطر: در برخی از کشورها، به نوشیدنی قهوه مواد مختلفی مانند شکلات، دارچین، هل، جوز هندی و… اضافه می کنند. یکی از مرسوم ترین این مواد شکلات است. این مواد را یا روی قهوه ی آماده شده می پاشند و یا با قهوه مخلوط می کنند و سپس دم می کنند.
راه اندازی کافی شاپ
قهوه یونانی یا قهوه ترک: برای تهیه ی این نوع قهوه باید دانه های قهوه را به صورت پودری یکدست آسیاب کرد. سپس پودر ریز شده را در آب و یا شیر جوشاند. این نوع قهوه بدون قرار دادن صافی ریخته می شود. اگر از آب استفاده شود قهوه ی ترک و اگر از شیر استفاده شود قهوه ی یونانی گفته می شود.
قهوه فوری: قهوه ی فوری پودری است که در آب یا شیر داغ حل می شود و بدون نیاز به دم کردن در کمترین زمان ممکن تهیه می شود.
اسپرسو: اسپرسو نوعی قهوه ی غلیظ است که با فرآیند خاصی تهیه می شود. برای تهیه ی اسپرسو دانه های قهوه به خوبی آسیاب می شوند و سپس آب نزدیک به نقطه جوش را با فشار زیاد از میان دانه‌های آسیاب شده ی قهوه عبور می دهند. اسپرسو یک نوع قهوه ی پایه است که برای تهیه ی بسیاری از انواع دیگر قهوه استفاده می شود.
کاپوچینو: کاپوچینو مخلوطی از مقدار های مساوی قهوه ی اسپرسو و شیر و کف شیر است. که از پودر دارچین برای تزئین روی کف شیر استفاده می کنند.
لاته: لاته حاوی مخلوطی از یک سوم قهوه ی اسپرسو و دو سوم شیر می باشد. لاته  معمولاً در فنجان های بزرگ تر و یا لیوان شیشه‌ای بلند سرو می‌شود.
ماکیاتو: بخش بیشتر ماکیاتو از قهوه ی اسپرسو تشکیل شده و حاوی مقدار کمی شیر گرم یا سرد می باشد.

 چند نمونه از روش های مختلف دم کردن قهوه:

جوشاندن: روش جوشاندن یکی از روش های قدیمی دم کردن قهوه می باشد. در این روش قهوه به همراه آب داخل قوری ریخته می شود و کم کم به جوش می آید.
تحت فشار قرار دادن: در این روش از یک نوع قوری خاص که سه بخش دارد استفاده می کنند. در قسمت پایینی آب می ریزند و آب پس از به جوش آمدن با فشار به قسمت میانی که پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد وارد می شود. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می شود.
راه اندازی کافی شاپ
خیس کردن: در این روش قهوه و آب جوش در داخل یک محفظه ی استوانه ای شیشه ای با هم مخلوط می شوند. دستگاه فرنچ پرس یکی از دستگاه هایی است که به این روش قهوه تولید می کند. در این دستگاه پودر قهوه به مدت چند دقیقه درون آب جوش قرار می گیرد و سپس با فشار دادن پرس دستگاه تفاله قهوه از نوشیدنی آن جدا می شود و نوشیدنی آماده سرو می شود.
روش قطره ای: در این روش پودر قهوه داخل یک صافی قرار می گیرد و آب جوش به صورت قطره ای بر روی پودر قهوه ریخته می شود. دستگاه های قهوه جوشی وجود دارند که به این روش عمل می کنند. در قسمت بالای این دستگاه ها یک فیلتر مخروطی شکل قرار دارد که پودر قهوه داخل آن ریخته می شود و آب جوش به صورت قطره ای بر روی پودر قهوه ریخته می شود و در نهایت پس از عبور از فیلتر، قهوه داخل ظرف ریخته می شود.

 برخی از بهترین مارک های قهوه جهان:

  • Eight O’Clock Coffee
  • GEVALIA CAFFE
  • Dunkin Donuts
  • Folgers
  • Seattle’s Best Coffee
  • Peet’s Coffee
  • Illy Coffee
  • Community Coffee
  • Starbucks
  • Caribou
  • Kopi Luwak
  • Gloria Jean’s
  • Nescafe

تهیه شده توسط گروه راه اندازی فست فود و کافی شاپ IRANHFC